Çocuklara koronayı anlatmak
Cu, 03/20/2020 - 10:55 tarihinde admin tarafından gönderildi

Dünyaca farklı bir dönemden geçmekteyiz. Özellikle sosyal medyada yer alan ve oldukça fazla olan bilgi kirliliği insanların kaygısını arttırmaya neden olmakta. Ebeveynler olarak bizlerin öncelikle bu bilgi kirliliğinden uzak durmamız, doğru bilgi ile çocuklarımızı bilgilendirmemiz kendi duygularımızı kontrol altına almamız gerekmektedir.

Çocukların biz yetişkinlerin duygularını çok dikkatli bir şekilde okuduğu ve içine aldığını unutmadan; soğukkanlılıkla çocuklarımıza doğru ve basit bilgiyi vermek gerekmektedir.

Çocuğa gerekli açıklamayı yapmamak, hiçbir şey yokmuş gibi davranmak çocukta “ kötü bir şeyler oluyor” hissini arttırıp korku yaşamasından başka bir şeye yaramayacaktır. Bu nedenle çocuklara yaş ve gelişim düzeylerine uygun şekilde geçirmekte olduğumuz süreç anlatılmalıdır.

Özellikle okulöncesi ve ilkokul sürecindeki çocuklara;

            “Bu günlerde hem bizim ülkemizde hem de diğer ülkelerde yayılan bir virüs var. Virüsler insanları hasta etmeye sebep olan minik mikroplardır. Hasta olmamamız için bazı kurallara dikkat etmemiz gerekmektedir.

Bunlar:

  • Ellerimizi gerektikçe doğru şekilde yıkamak,
  • Kirli ellerimizi yüzümüze, ağız ve burnumuza götürmemek,
  • Hapşırır ya da öksürürken ağzımızı bir mendil ya da kollarımız ile kapatmak ve hemen ellerimizi yeniden yıkamak,
  • İnsanlara sarılmamak, çok yakın durmamak,
  • Çoğunlukla evde kalarak topluluklardan uzak durmak,
  • Sağlımız için yediklerimize ve uyku saatlerimize dikkat etmektir.
  • Tüm doktorlar ve sağlık çalışanları bizleri korumak için çalışıyor. Bizler de bu önlemleri alarak virüsten korunmaya çalışacağız. Bunlara uymamız çok önemli. Bir süre evde kalıp kalabalık yerlerden uzak duracağız, okullar bu nedenle tatil edildi ve biz evde etkinliklerimizi birlikte yapıyor, derslerimizi çalışıyor olacağız” şeklinde bir açıklama yapılabilir.